Vind de beste fotograaf voor je opdracht!

Gratis & vrijblijvend

Zwangerschapsfotoshoot

Wat is nou een mooiere gelegenheid om vast te leggen dan je zwangerschap? Een professionele zwangerschapsfotoshoot zorgt ervoor dat je dit unieke en bijzondere moment laat vastleggen door een fotograaf. Het is bovendien leuk om later terug te zien hoe je zwanger was. Maar wat zijn de kosten voor zo’n fotoshoot? En welke denkbare locaties zijn er? Hoe gaat een fotoshoot in zijn werk? Onderwerpen die in dit artikel aan bod komen.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Ben je nieuwsgierig naar de prijzen van zwangerschapsfotografie? Wil je een aanvraag doen? Ga dan nu naar de offertepagina, vul je gegevens in en ontvang gratis offertes. Vergelijk deze vrijblijvend met elkaar en vindt een fotograaf die bij jouw wensen aansluit!

Wanneer zwangerschapsfotoshoot laten maken?

Een mooi en speciaal iets om vast te leggen: je zwangerschap. Een professionele zwangerschapsfotoshoot is dan waar je naar op zoek bent. Het is belangrijk dat jij je op je mooist voelt als je zwanger bent. Bovendien wil je ook dat je buik duidelijk zichtbaar is op de zwangerschapsfoto, maar wil je het niet tot het laatste moment wachten omdat je dan misschien al bevallen bent. Hoeveel weken is dan de juiste tijd voor een foto? Dit is lastig te zeggen, maar het is wel aan te raden om de fotoshoot te doen wanneer je tussen de 32 en 38 weken zwanger bent. Dan is je buik mooi vol voor de zwangerschapsfoto.

Zwangerschapsfotoshoot laten maken?

Vergelijk fotografen en bespaar op de kosten!

foto zwangerschap

Mogelijkheden bij zwangerschapsfotoshoot

Je bent zwanger: iets om trots op te zijn en dus een uitstekend moment om dit op een professionele manier vast te leggen met zwangerschapsfotografie. De mogelijkheden bij een zwangerschapsfotoshoot zijn eindeloos. Zo kun je de fotoshoot alleen doen, of met je partner, je andere kind(eren) of met een huisdier, zoals een hond, paard of kat. Wil je een mooie jurk aan en compleet in de visagie voor de fotografie? Ook dat is een optie. Bovendien zijn er ook diverse keuzes voor de locatie. Zo kan het bij jouw thuis, maar ook buiten, op het strand of in een bos. De mogelijkheden op een rijtje:

 • Alleen
 • Met partner en/of kind(eren)
 • Met huisdieren: hond, paard of kat
 • In een mooie jurk
 • Met visagie
 • Bij jouw thuis
 • Buiten: op het strand, in het bos of ergens anders
 • In de fotostudio

zwangerschapsfotoshoot

Prijzen van een zwangerschap fotoshoot

Een fotoshoot van je zwangerschap, een mooi aandenken en een bijzonder moment. Maar wat zijn de prijzen voor een zwangerschapsfotoshoot? De kosten hangen van een aantal dingen af. Het is dus lastig om een concrete prijs te benoemen voor de complete fotografie. Een fotoshoot duurt vaak ongeveer een uur. In onderstaande tabel staan de gemiddelde prijzen per uur. Dit is inclusief digitale bestanden.

Prijstabel: fotoshoot tijdens zwangerschap

ZwangerschapsfotoshootPrijs perGemiddelde prijzen*
Zwangerschap fotoshoot (inclusief de digitale bestanden)1 uur€100,- tot €175,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte prijzen hangen af van diverse factoren, denk aan de locatie, ervaring van de fotograaf, inclusief of exclusief digitale bestanden, etc. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Diverse factoren hebben invloed op de prijs bij zwangerschapsfotografie. Zo speelt niet alleen de tijd die je ervoor uitkiest mee, maar ook de plek van de shoot en nabewerkingen. Iedere fotograaf heeft daarbij zijn eigen stijl, uurloon en ideeën. Wanneer je in de fotostudio van de zwangerschapsfotograaf de fotoshoot laat doen, ben je goedkoper uit dan wanneer je kiest voor een buitenlocatie. Dit komt omdat je dan ook voor de reiskosten betaalt. Daarnaast is het denkbaar om visagie te laten doen, zodat je er nog mooier uitziet. Echter zorgt dit ook voor een stijging van de prijs van de fotografie.

Locaties voor zwangerschapsshoot

Er zijn veel mogelijkheden als het aankomt op de locatie van de fotoshoot. De fotograaf bespreekt van tevoren met je wat jouw wensen zijn, zodat je samen de perfecte plek uitzoekt. Het is bijvoorbeeld een idee om de fotoshoot in de fotostudio bij de fotograaf te laten doen. Vind je dit geen fijn idee als je zwanger bent en heb je liever een vertrouwde omgeving? Dan laat je de foto’s bij jouw thuis maken. Als er een bepaalde plek is die je mooi vindt, overleg je dit met de fotograaf. Kies bijvoorbeeld voor een locatie in het bos, op het strand of met je huisdier in de tuin.

zwangerschap fotografie

Zwangerschapsfotoshoot: handige tips

Doe de fotoshoot op het moment dat je je goed voelt en lekker in je vel zit. Vaak is dit tussen de 32 en 38 weken, wanneer je buik op zijn mooist is. Draag kleding die je mooi vindt en waar je je goed bij voelt. Geef bovendien zelf je wensen aan bij de fotograaf. Bijvoorbeeld wanneer je met je partner en/of kinderen op de foto wilt, als je een bepaalde plek in gedachte hebt of als je bepaalde attributen mee wilt meenemen. Doe eens gek tijdens de fotoshoot, kom zelf met ideeën of laat de fotograaf tips geven voor originele foto’s. Laat zoveel mogelijk foto’s maken, zodat je achteraf genoeg hebt om uit te kiezen.

Hoe kwaliteit beoordelen van zwangerschapsfotograaf?

Het is best lastig om de kwaliteit van een zwangerschapsfotograaf te beoordelen. Want op welke dingen let je? Vaak is het aan te raden om van te voren het portfolio van de fotograaf te bekijken. Als je ziet dat de gemaakte foto’s scherp zijn, mooie belichting en kleur hebben en aantrekkelijk ogen, heb je vaak te maken met een goede professionele fotograaf.

Waarom een fotoshoot tijdens je zwangerschap?

 • Bijzondere gelegenheid om te vereeuwigen
 • Prachtige ervaring
 • Dierbare en tastbare herinnering aan de tijd dat je zwanger was

fotografie zwangerschap

Zwangerschapsfotoshoot?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier.

Vergelijk gratis offertes!

Vraag offertes aan uit jouw regio en vergelijk deze met elkaar.

Bespaar op de kosten!

Kies een geschikte fotograaf uit de buurt en bespaar tot 40%.

Zwangerschap fotoshoot laten doen? Gratis offertes vergelijken!

Als je ervoor kiest om een zwangerschapsfotoshoot te laten maken door een fotograaf, wil je natuurlijk de beste prijs. Bespaar geld door nu offertes aan te vragen via onze gids en deze onderling met elkaar te vergelijken. Hierdoor vind je de juiste fotograaf bij jou in de buurt, die aan jouw wensen voldoet en met zijn zwangerschapsfotografie dit unieke moment vastlegt.

Start nu je gratis offerteaanvraag!