Vind de beste fotograaf voor je opdracht!

Gratis & vrijblijvend

Fotoshoot

Een fotoshoot is een manier om bijzondere en unieke momenten vast te laten leggen. Wat dacht je van een zwangerschapsfotoshoot tijdens de laatste periode van je zwangerschap? Of laat een kinderfeestje fotograferen, zodat de kinderen nog jarenlang een tastbare herinnering hebben aan deze bijzondere dag! Er is voor ieder wat wils: wil je graag op de foto met je hond of paard? Zoek dan een fotograaf gespecialiseerd in dieren fotografie. Wil jij je graag voor één dag een professioneel model voelen? Kies dan voor een shoot inclusief visagie.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vind snel en gemakkelijk een fotograaf uit je eigen regio voor een loveshoot, zwangerschapsfotoshoot of baby fotoshoot. Vergelijk bovendien de verschillende prijzen, zodat je zeker weet dat je niets teveel betaalt. Dit doe je door het offerteformulier in te vullen: je ontvangt dan zo spoedig mogelijk vrijblijvend en kosteloos een aantal offertes.

Welke soort fotoshoot?

Er zijn vele verschillende soorten fotoshoots die je kunt laten maken. Welke soort voor jou de meest geschikte optie is, is volledig afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Wil je bijvoorbeeld graag eens een glamour fotoshoot doen? Of wil je graag je gezin laten vastleggen bij een familie fotoshoot? Dit zijn over het algemeen de meest voorkomende professionele shoots:

 • Fotoshoot met visagie
 • Zwangerschapsfotoshoot
 • Baby fotoshoot
 • Familie fotoshoot
 • Vriendinnen fotoshoot
 • Loveshoot
 • Fotoshoot met dier
 • Zakelijke shoot

Fotoshoot offertes vergelijken?

Vergelijk fotografen en bespaar op de kosten!

Prijzen van een fotoshoot

De prijzen van fotoshoots zijn grotendeels afhankelijk van verschillende factoren. Wil je bijvoorbeeld één mooie portretfoto van je familie? Of wil je graag een glamour fotoshoot doen waarvan je graag meerdere foto’s wilt ontvangen? Wanneer je meerdere foto’s wilt ontvangen zal de prijs een stuk hoger liggen. Dit kost de fotograaf nou eenmaal meer tijd wat betreft de eindbewerking. Bovendien zit je vaak langer in de studio.

Voor fotosessie van één uur betaal je ongeveer €50,- per persoon. Laat je een familie- of vriendinnenshoot doen met meerdere personen? Dan zal de prijs per persoon steeds verder aflopen. Voor een shoot met 5 personen betaal je ongeveer slechts €30,- pp. Wil je een duidelijke indicatie van de kosten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

De totale kosten van professionele fotoshoots worden beïnvloed door een aantal factoren:

 • Soort fotoshoot
 • Het aantal personen
 • Eventuele extra’s en nabestellingen

Allereerst is de soort shoot en de foto’s die jullie willen nemen van belang. Een babyfotoshoot kost doorgaans meer dan een zwangerschapsfotoshoot, omdat het werken met een newborn meer tijd kost dan het werken met een zwangere vrouw. Ook het aantal personen is een invloed op de totaalprijs. Hoe meer personen, hoe hoger de totale kosten. Wel daalt in dat geval de prijs per persoon, waardoor je met meer mensen relatief voordelig uitbent.

Wil je bovendien graag halverwege de shoot een kledingwissel doen? Of wil je graag ook foto’s van de broertjes en zusjes met de baby laten maken? Houd er dan rekening mee dat de prijs zal stijgen. Ook zul je in de meeste gevallen moeten betalen voor extra nabestellingen die je doet.

fotoshoot

Fotoshoot met visagie

Een fotoshoot met visagie is een leuk idee voor mannen of vrouwen die zich voor één dag als een professioneel model willen voelen. Tijdens een fotoshoot met visagie wordt je make-up gedaan zoals je zelf wilt: juist heel natuurlijk of iets uitdagender. Fotoshoots waarbij de visagie geregeld is, is bijvoorbeeld een leuk cadeau voor de verjaardag van een goede vriendin. Ook is het mogelijk om met meerdere personen op de foto te gaan, waardoor het een echte vriendinnen shoot wordt. Afhankelijk van de fotograaf krijg je één of meerdere foto’s die je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld je persoonlijke social media kanalen of website.

zwangerschapsfotoshoot

Zwangerschapsfotoshoot

Een zwangerschap maak je hooguit een aantal keren in je leven mee. Het is daarom niet gek dat steeds meer vrouwen ervoor kiezen om deze unieke periode vast te laten leggen tijdens professionele fotoshoots. Een zwangerschapsfotoshoot kan zowel op locatie als in de fotostudio plaats vinden en je zwanger buik staat hierin centraal. Het is ook een leuk idee om je partner en eventuele broertjes en zusjes van de ongeboren baby te betrekken bij de zwangerschapsfotoshoot. Het resultaat zijn kostbare foto’s die je jarenlang zult koesteren!

baby fotoshoot

Baby fotoshoot

Zodra de baby geboren is, is het tevens mogelijk om een baby fotoshoot te laten doen. Een newbornshoot vindt doorgaans plaats wanneer de baby tussen de 6 en 10 dagen oud is. Dit geeft de baby voldoende tijd om weer op het geboortegewicht te komen en geeft de kersverse ouders de tijd om nog bij te komen van de bevalling en gebroken nachten. Het is belangrijk dat je een fotograaf gespecialiseerd in newborn fotografie inschakelt. Deze weet als geen ander hoe je de newborn shoot zo comfortabel mogelijk voor de baby maakt, wat uiteindelijk voor het beste resultaat zorgt.

baby fotoshoot

Familie fotoshoot

Voor veel mensen zijn familie foto’s enorm waardevol, zeker als hier nog (over) grootouders opstaan die inmiddels zijn overleden. Wil je graag je gezin op de gevoelige plaat laten vastleggen? Kies dan voor een familie- of gezinsfotoshoot. Als je met het hele gezin op de foto gaat, dan zorgt de fotograaf voor een goede en logische compositie. Een familiefotoshoot kan plaats vinden in een fotostudio, maar voor een unieke sfeer kun je er ook voor kiezen om de gezinsfotoshoot op locatie plaats te laten vinden. Je kunt zelf een locatie uitzoeken, maar de meeste fotografen zijn op de hoogte van verschillende externe locaties die geschikt zijn voor fotoshoots.

Kinderfeestje

Ben je op zoek naar een leuke en originele activiteit om het kinderfeestje van je zoon of dochter mee in te vullen? Schakel dan een professionele fotograaf in voor een vrienden- of vriendinnen fotoshoot! Laat de kinderen zelf hun kleren uitzoeken uit een verkleedkist of laat ze zelf hun make-up doen. Een professionele fotograaf zorgt ervoor dat alle kinderen op hun best worden vastgelegd. Dit is niet alleen een leuke activiteit voor het kinderfeestje, maar geeft de kinderen en ouders ook een blijvende herinnering van deze bijzondere dag.

Vriendinnen fotoshoot

Heb je al jaren een hele hechte vriendinnengroep en wordt het hoog tijd voor een foto waar jullie allemaal opstaan? Doe dan een echte vriendinnen shoot. Dit kan, net als een familie fotoshoot, zowel op locatie als in de fotostudio plaats vinden. Een professionele fotograaf geeft tijdens de vriendinnen shoot aanwijzingen over het poseren, zodat jullie er allemaal goed uitzien. Bovendien bepalen jullie zelf welke foto’s je meekrijgt op een DVD of usb-stick, zodat iedereen tevreden is over het eindresultaat.

Glamour shoot

Een glamour shoot is een leuk idee voor een vrijgezellen- of verjaardagsfeest. Glamour shoots zijn vergelijkbaar met fotoshoots met visagie. Hierbij wordt je haar en make-up vooraf gedaan. Je wordt op deze dag volledig in de watten gelegd en de fotograaf zorgt ervoor dat je ontspannen op de foto gaat. Je kunt ervoor kiezen om een glamour shoot samen met je vriendinnen te doen, maar het is ook een optie om alleen voor de camera te staan.

Loveshoot

Zoals de naam al doet vermoeden, draait een loveshoot om liefde. Een loveshoot is een shoot voor koppels en wordt vaak gedaan als verlovingsfotoshoot. Deze foto’s kun je bijvoorbeeld gebruiken voor de ‘save the dates’ of voor de uitnodigingen van je bruiloft. Zie jij of je partner het niet zitten om voor de camera te poseren? Een professionele fotograaf weet hier raad mee. Hij zorgt ervoor dat je precies weet hoe je moet poseren en stelt je op je gemak, zodat hij een aantal spontane foto’s kan schieten.

Gratis offertes vergelijken

Vraag in 2 minuten diverse offertes aan via het contactformulier.

Snel geregeld!

Vergelijk op uw gemak gratis offertes van fotografen uit jouw regio.

Bespaar tot 40%

Kies een geschikte fotograaf en bespaar tot 40% op de kosten.

Bruiloft

Ook op een bruiloft vindt vaak een professionele fotoshoot plaats. Professionele fotoshoots op bruiloften wordt meestal op locatie gedaan. Het bruidspaar kan een paar locaties voordragen, maar in de meeste gevallen is de professionele fotograaf ook bekend met mooie en unieke locaties in de regio. Het maken van een fotoshoot van de bruiloft is niet heel goedkoop, daarom is het belangrijk om de verschillende prijzen van fotografen met elkaar te vergelijken. Sommige fotografen bieden echter een gratis loveshoot aan, ter voorbereiding op de grote dag. Hierdoor vallen de kosten relatief mee. Van plan om te gaan trouwen? Bekijk de mogelijkheden op de pagina over bruidsfotografie.

Fotoshoot met dier

Mensen kunnen een hele sterke band hebben met een huisdier. In dat geval is het een mooi idee om deze band vast te leggen tijdens een fotosessie met het dier. Steeds meer mensen kiezen bijvoorbeeld voor een shoot met hun paard. Ze laten zich tijdens het paardrijden fotograferen of kiezen er juist voor om met het paard te poseren.

Een ander dier dat steeds vaker opduikt tijdens professionele fotoshoots, is een hond. Een hond is in de meeste gevallen een belangrijk onderdeel van het gezin, dus het is helemaal geen gek idee om ook de hond te betrekken bij een portret van het gezin. Wanneer je graag samen met je hond of paard vastgelegd wil worden, is het wel van belang dat je kiest voor een fotograaf gespecialiseerd in dieren fotografie.

Zakelijke shoot

Ook bedrijven kunnen de hulp van een professionele fotograaf inschakelen. Zo is het onder meer mogelijk om met bedrijfsfotografie een zakelijke fotoshoot te doen, samen met alle medewerkers. Deze foto’s kunnen gebruikt worden op de bedrijfswebsite, waardoor klanten een beeld krijgen van de medewerkers achter het bedrijf. Naast een fotoshoot kan een fotograaf tevens iets betekenen op het gebied van evenementen- of productfotografie.

Ben je op zoek naar een fotograaf die je kan helpen bij je bedrijfsfotografie? Neem dan contact op via het offerteformulier en vergelijk de prijzen van verschillende fotografen uit de regio.

Fotoalbum

In sommige gevallen kan de fotograaf een fotoalbum voor je maken. Wanneer je de beelden van je newborn- of zwangerschapsfotoshoot door wilt kunnen bladeren bijvoorbeeld. De fotograaf zorgt in dat geval voor een logische indeling en stijlvol ontwerp zodat je het fotoalbum nog jarenlang met veel plezier doorbladert.

Het is echter ook een optie om zelf een fotoalbum samen te stellen van de fotografie van je zwangerschapsfotoshoot, bruidsreportage of kinderfeestje. De fotograaf levert de bestanden in dat geval in hoge kwaliteit op een DVD of usb-stick, zodat je deze zelf kunt laten afdrukken.

Waarom een professionele fotoshoot?

 • Met een newborn- of zwangerschapsfotoshoot leg je unieke en bijzondere momenten vast
 • De fotografie is van hoogwaardige kwaliteit
 • Met de hulp van een professionele fotograaf is iedereen fotogeniek
 • Je creëert een blijvende herinnering

Fotograaf gezocht voor een fotoshoot? Gratis offertes vergelijken!

Ben jij geïnteresseerd in een professionele zwangerschapsfotoshoot? Of wil je graag je pasgeboren baby laten vastleggen tijdens een newborn shoot? Ben je nog op zoek naar een leuke activiteit voor een kinderfeestje of vrijgezellenfeest? Vraag de fotografen uit onze fotograafgids dan naar de vele verschillende mogelijkheden en prijzen! Via het offerteformulier vraag je eenvoudig een aantal vrijblijvende offertes aan: je zit nergens aan vast. Vergelijk de prijzen en kies zo voor een fotograaf die je de beste service tegen de laagste prijs biedt. Onze ervaring leert dat klanten dankzij deze werkwijze tot ruim 40% op de kosten besparen!

Start nu je gratis offerteaanvraag!