Vind de beste fotograaf voor je opdracht!

Gratis & vrijblijvend

Familiefotoshoot laten maken

Wat is er nou leuker dan een familiefotoshoot laten maken en voor altijd een mooi moment vast te leggen? Het doen van een fotoshoot met de familie is bijzonder en zorgt voor een tastbare herinnering. Vaak is een familiefoto erg waardevol voor later. Ga bijvoorbeeld voor een gezinsfotoshoot of kies voor portretfotografie. Wat de kosten bedragen en welke factoren van invloed zijn op de prijs vind je allemaal op deze pagina. Bovendien wordt er een boekje opengedaan over de werkwijze van een fotograaf, de mogelijke locaties en nog een aantal tips.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vind eenvoudig een fotograaf in de buurt voor die familiefotoshoot of gezinsfotoshoot. Benieuwd naar specifieke prijzen voor een fotoshoot? Vraag dan nu gratis offertes aan, door het offerteformulier in te vullen. Je ontvangt snel een aantal offertes die je met elkaar vergelijkt, om zo tot de juiste familiefotograaf te komen.

Waarom een familiefotoshoot?

Een fotoshoot met de familie is een leuk moment om herinneringen voor later vast te leggen, voor bijvoorbeeld je opa en oma, vader of moeder of een ander familielid. Bij een familiefotoshoot wordt de hele groep bij elkaar gebracht om een aantal mooie foto’s te laten schieten. Een portret is namelijk een blijvende herinnering, waardevol voor later of om het cadeau te doen. Vaak zijn fotografen flexibel en geef je als familie zelf de wensen aan voor de familiefoto. Bijvoorbeeld wat voor fotoshoot je wilt, de kledingstijl of het in de fotostudio of buiten plaatsvindt enzovoort.

Benieuwd naar de prijzen van een familiefotoshoot?

Vergelijk fotografen en bespaar op de kosten!

Wat zijn de kosten?

Wat de kosten van een familiefotoshoot zijn, varieert erg. Het feit dat de prijzen zo verschillen van elkaar, heeft te maken met het feit dat de prijzen door de fotograaf zelf bepaald worden. Hierdoor ligt de gemiddelde prijs van een fotoshoot van 90 minuten tussen de €65,- en €225,-, waarbij je 5 tot 20 nabewerkte foto’s krijgt.

Familiefotoshoot kosten

Dienst van FotograafAantal nabewerkte foto’sTijdsduurGemiddelde prijs*
Familieportret5 – 20 foto’s90 min.€65,-  – €225,-

*Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor een exacte prijsberekening vrijblijvend offertes aan.

familiefotoshoot

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Er zijn bepaalde factoren die van invloed zijn op de uiteindelijke prijs van een familiefotoshoot. Zo zijn het uurtarief van de fotograaf, de plek waar de shoot plaatsvindt (in de fotostudio, op locatie of buiten) en de eventuele reiskosten van invloed op de kosten. Daarnaast hebben natuurlijk de grootte van de groep, het aantal nabewerkte foto’s en de resolutie een uitwerking op de totaalprijs. Ook kan er verschil zitten in portretfotografie of gezinsfotografie. Kortom, behoorlijk wat punten om rekening mee te houden als je een familiefotoshoot gaat plannen. Wat is van invloed op de prijs?

 • Uurtarief
 • Locatie
 • Reiskosten
 • Aantal personen
 • Hoeveelheid nabewerkte foto’s
 • Hoogte van de resolutie

Werkwijze fotograaf bij een familieportret

Een familiefotograaf heeft geregeld een bepaalde werkwijze bij het maken van een familiefoto en komt regelmatig met creatieve ideeën. De werkwijze zal dus per persoon verschillen. Vaak gaan fotografen te werk door contact met je op te nemen als je hen een aanvraag hebt gestuurd. Ze maken dan afspraken over locaties, kleding, grootte van de groep, de tijdsduur en de kosten. Als de hele familie bij elkaar is, zal een familiefotograaf er alles aan doen om jullie op je gemak te stellen voor een goed portret. Geef zelf je wensen aan en laat de fotograaf improviseren. Wanneer de shoot klaar is, gaat de fotograaf aan de slag met het nabewerken van de foto’s. Jullie kunnen dan thuis kijken welke foto’s de voorkeur hebben en welke je op hoge resolutie wilt.

familiefotoshoot

Geschikte locaties voor een familiefotoshoot

Fotograaf zijn is niet alleen een technisch en creatief vak, maar ook een sociaal gebeuren waarbij het belangrijk is dat er goed contact met de familie gelegd wordt. Een familiefotograaf zal naar je eigen ideeën vragen en de mogelijkheden voor een plek bespreken. Als familie ben je uniek, dus daar hoort ook een passende locatie bij. Het is mogelijk om de fotoshoot in een fotostudio te doen, in je eigen huis terwijl iedereen zijn ding doet, maar ook buiten in de natuur zijn er genoeg mooie plekken te vinden. Ga bijvoorbeeld naar een mooi historisch gebouw, zoek een plek in het park of aan het water. De meest gekozen locaties voor een familiefotoshoot zijn:

 • Fotostudio
 • Buiten
 • Thuis

Kleding en andere tips!

Naast de locatie is ook de kleding van belang voor een mooi portret. Je wilt graag een leuk beeld creëren op de familiefoto, dus is het handig om een bepaalde kleur of stijl af te spreken die neutraal is. Een aantal tips zijn: zorgt dat wat je aan hebt comfortabel zit, kies een kleur die past bij de familie, houd het tijdloos en houd rekening met de plaats van de fotoshoot. Daarnaast zijn er een aantal andere tips die helpen bij het schieten van een mooi portret. Neem een goede lichaamshouding aan, dus rug recht en schouders naar achteren. Houd je make-up en kapsel neutraal, zodat het niet te schreeuwerig overkomt. Zorg uiteraard ook voor een vrolijke uitstraling en een lach op je gezicht. Belangrijke tips:

 • Neutrale kleding
 • Vrolijke uitstraling
 • Lach!

fotoshoot gezin

Hoe een goede portretfotograaf vinden?

Er zijn ontzettend veel fotografen, dus hoe weet je wanneer een portretfotograaf geschikt is? Het is belangrijk om goed naar het portfolio van de fotograaf te kijken en het uurtarief op te zoeken. Dikwijls zijn goedkope fotografen amateuristisch. Bekijk ook de algemene voorwaarden, als de familiefotograaf geen algemene voorwaarden heeft en niet duidelijk is over bepaalde zaken, is het vaak geen goede specialist. Als de familiefotograaf lid is van de branchevereniging DuPho, zit je goed. Dupho heeft zo’n 3000 leden in heel Nederland en is een vereniging voor fotografen. Zorg er bovendien voor dat je duidelijk communiceert met de portretfotograaf over wat je wensen en ideeën zijn omtrent portretfotografie. Zo voorkom je misverstanden. Wanneer je dit allemaal hebt gedaan, kom je zeker uit bij een goede familiefotograaf.

Voordelen professionele fotograaf

Het vastleggen van herinneringen voor je leven, zoals met een mooie familiefoto, laat je het beste door een professionele familiefotograaf doen. Een professional heeft diverse voordelen:

 • Het is zijn of haar beroep
 • Doet exact wat jij wilt
 • Beschikt over professioneel materiaal en apparatuur
 • Is voorbereid op onvoorziene omstandigheden, zoals slecht weer, huilende kinderen etc.
 • Heeft oog voor detail
 • Zorgt voor prachtig bewerkte foto’s

Familiefotoshoot laten maken?

Via het offerteformulier vraag je gratis offertes aan!

Vergelijk fotografen

Vraag gratis offertes aan, vergelijk deze en vind diverse fotografen uit je regio.

Bespaar tot 40%

Vind een geschikte fotograaf en bespaar op de kosten voor een fotoshoot.

Besparen door offertes te vergelijken

Heb je interesse in een familiefotoshoot? Wil je graag een mooi portret vastleggen voor later? Vraag de fotografen uit onze gids naar de mogelijkheden en kosten. Vraag via het offerteformulier een aantal gratis offertes aan. Vergelijk deze vrijblijvend met elkaar en kies voor de fotograaf die het beste aansluit bij jouw wensen. Door te vergelijken, bespaar je tot wel 40% op de prijs voor een fotoshoot met de familie!

Start nu je gratis offerteaanvraag!