Vind de beste fotograaf voor je opdracht!

Gratis & vrijblijvend

Bruidsfotograaf

Voor de meeste stellen is de bruiloft de mooiste dag van hun leven. Ga je binnenkort trouwen? Laat een ervaren bruidsfotograaf dan een prachtig trouwalbum samenstellen van al jullie trouwfoto’s. Zo kunnen jullie samen nog jarenlang nagenieten van deze prachtige dag. Een bruiloft kost over het algemeen veel geld, ook de prijzen van een bruidsfotograaf liggen relatief hoog. Toch is het aan te raden om een fotograaf met ervaring in bruidsfotografie in te schakelen.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Een trouwfotograaf maakt prachtige trouwfoto’s, zodat je straks een trouwalbum hebt om trots op te zijn. Het is begrijpelijk dat je niet teveel wilt betalen voor de bruidsfotografie, vraag daarom een aantal offertes aan van fotografen uit de fotograafgids. Vergelijk de prijzen en kies een trouwfotograaf uit je regio die goed bij jullie past. Deze offerteservice is geheel gratis en vrijblijvend.

Wat kost een bruidsfotograaf?

De kosten van een professionele bruidsfotograaf lopen flink uiteen. Schakel je een professionele fotograaf in? Houd dan rekening met gemiddelde prijzen tussen de €65,- tot €150,- per uur. In de meeste gevallen krijg je een korting als je een complete trouwreportage laat maken. Door de fotograaf een dagdeel of zelfs de hele dag aanwezig te laten zijn, liggen de prijzen per uur vaak iets lager. Kies je voor een fotoreportage en is de fotograaf daarbij een dagdeel aanwezig? De prijzen liggen dan rond de €400,- tot €600,-. Voor een trouwreportage van de gehele dag liggen de kosten ongeveer tussen de €800,- tot €1.000,-.

Prijstabel: bruidsfotograaf

OmschrijvingTijdsduurPrijzen*
Professionele fotograaf1 uur (per uur)€65,- tot €150,-
Bruidsfotografie (trouwreportage)Dagdeel€400,- tot €600,-
Bruidsfotografie (trouwreportage)Hele dag€800,- tot €1.000,-

*Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor een exacte prijsberekening vrijblijvend offertes aan.

bruidsfotograaf

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

De kosten voor een bruidsfotograaf zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo is allereerst de ervaring van de fotograaf van groot belang. Iemand die pas net begonnen is met bruidsfotografie zal een lagere prijs hanteren dan een trouwfotograaf met jarenlange ervaring. Het is echter wel de vraag of je dit een goed idee vindt. Je huwelijk vier je maar eens in je leven, en je kan de dag niet overdoen als de trouwfoto’s niet naar je smaak zijn geworden. Een andere factor is de locatie van je bruiloft. In sommige gevallen zal een bruidsfotograaf reiskosten rekenen. Hierop kun je echter eenvoudig besparen door uit onze fotograafgids te kiezen voor een huwelijksfotograaf uit je eigen regio.

Werkwijze van een trouwfotograaf

Een goede trouwfotograaf is de gehele dag aanwezig, zonder dat je hem eigenlijk opmerkt. Een huwelijksfotograaf bevindt zich op de achtergrond en maakt een fotoreportage van de ceremonie, het feest, de gasten en alle details die jij al maandenlang hebt voorbereid. De kans is groot dat je de bruiloft in een roes beleefd, en eigenlijk helemaal niet op de details gelet hebt. Een bruidsfotograaf weet dit, en zorgt ervoor dat je de dag kunt herbeleven met dank aan de trouwfoto’s.

Na het huwelijk zal de trouwfotograaf de gemaakte trouwfoto’s bewerken, zodat je het eindresultaat zo snel mogelijk te zien krijgt. Indien gewenst zal de fotograaf bovendien een compleet trouwalbum samenstellen, zodat je de gehele trouwreportage op je gemak terug kunt kijken.

Gratis offertes vergelijken

Vergelijk fotografen en bespaar op de kosten!

Hoe kwaliteit beoordelen van huwelijksfotograaf?

Gaan jullie binnenkort trouwen? Dan is het niet meer dan logisch dat je het liefst de beste huwelijksfotograaf voor je bruiloft inschakelt. Een bruiloft is vaak al duur genoeg, maar toch is het niet altijd verstandig om te besparen op de huwelijksfotograaf. Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen prijs en kwaliteit. Hierbij kun je onder meer letten op:

  • Het portfolio van de huwelijksfotograaf
  • De diploma’s en certificaten van de fotograaf
  • Eventuele keurmerken of brancheverenigingen waarbij de bruidsfotograaf is aangesloten

Het portfolio

Waar je in eerste instantie op moet letten, is de stijl van de bruidsfotograaf. Een fotograaf heeft meestal een (online) portfolio. Hierin kun je zien hoe de bruidsfotograaf een bruiloft vastlegt en in welke stijl de trouwfoto’s bewerkt worden. Het kan goed zijn dat de huwelijksfotograaf jarenlange ervaring heeft in bruidsfotografie, beschikt over alle belangrijke diploma’s en keurmerken maar dat de stijl van zijn portfolio je totaal niet aanspreekt. In dat geval is dit niet de juiste bruidsfotograaf voor jullie bruiloft.

Diploma’s en certificaten

Als jullie je huwelijk graag willen laten vastleggen door een professionele bruidsfotograaf, dan kun je vragen naar de diploma’s en certificaten waar de trouwfotograaf over beschikt. Een professional zal zich regelmatig laten bijscholen om zichzelf zo te blijven verbeteren. Dit hoeft echter niet te betekenen dat een bruidsfotograaf met goede diploma’s betere kwaliteit levert dan iemand zonder certificaten.

Keurmerken

Tot slot zijn er voor fotografen verschillende keurmerken. Let bijvoorbeeld of de bruidsfotograaf beschikt over het Keurmerk Trouwen. Fotografen met het Keurmerk Trouwen worden zorgvuldig gescreend op het gebied van betrouwbaarheid, professionaliteit en innovatie. Naast het Keurmerk Trouwen is ook de branchevereniging DuPho (Dutch Photographers) van belang om in de gaten te houden.

bruiloft fotograaf

Trouwreportage

Wie gaat trouwen weet dat een trouwreportage doorgaans uit twee onderdelen bestaat:

  • Een fotoreportage gedurende de hele bruiloft
  • Een fotoshoot met het bruidspaar en de gasten

De fotograaf is een dagdeel of zelfs de hele dag aanwezig op jullie bruiloft. Hierbij maakt hij een volledige fotoreportage: vanaf het moment dat jullie elkaar voor het eerst zien tot het aanschuiven van de ringen. De meeste stellen willen naast deze fotoreportage ook een traditionele fotoshoot laten doen. Vaak wordt de fotoshoot op een gedeelte van de dag ingepland. De fotoshoot vindt vaak plaats op een externe locatie. Als je zelf geen ideeën hebt voor de locatie van de fotoshoot, dan kun je de fotograaf om advies vragen. Hij is meestal op de hoogte van geschikte locaties in de regio.

Trouwalbum, een tastbare herinnering

Om op jullie gemak na te kunnen genieten van jullie huwelijk, kun je de fotograaf om een trouwalbum te maken met daarin alle mooie trouwfoto’s van jullie bruiloft. Houd er rekening mee dat niet alle fotografen dit doen. Het is daarom belangrijk om vooraf duidelijke afspraken te maken met betrekking tot het afleveren van de trouwfoto’s van jullie huwelijk. Wordt dit afgeleverd in de vorm van een compleet trouwalbum of krijgen jullie een DVD of USB-stick met daarop alle bestanden? Zo weet je zeker waar je voor betaalt, en voorkom je na de bruiloft een teleurstelling.

Bruidsfotografie is maatwerk

Geen bruiloft of bruidspaar is hetzelfde, daarom wordt ook de bruidsfotografie voor jullie grote dag afgestemd op jullie persoonlijke voorkeuren. Voorafgaand aan de bruiloft vindt er daarom een persoonlijk intakegesprek plaats. Hierin leer je als bruidspaar de fotograaf kennen, en kun je ontdekken of er een klik is.

Tijdens dit eerste kennismakingsgesprek krijg je de kans om al je wensen omtrent de fotoreportage of fotoshoot op tafel te leggen. Denk aan de locatie, bepaalde momenten die je graag op beeld vast wilt laten leggen of eventuele voorbeelden van bruidsfotografie die je enorm aanspreken. Wil je op jullie bruiloft bijvoorbeeld graag een bruidsfoto schieten met jullie huisdier? Of vind je het belangrijk dat de oprechte emoties op deze dag worden vastgelegd? Geef dit aan, zodat de fotograaf hier op de dag van jullie bruiloft rekening mee kan houden.

Waarom een bruidsfotograaf inschakelen?

  • Jullie huwelijk op professionele wijze vastgelegd
  • Een uitgebreide fotoreportage waar je jarenlang op terug kunt kijken
  • De foto’s worden volledig nabewerkt
  • Een fotograaf beschikt over professionele apparatuur en heeft een oog voor mooie composities

Gratis offertes vergelijken

Vraag in 2 minuten diverse offertes aan via het contactformulier.

Snel geregeld!

Vergelijk op uw gemak gratis offertes van fotografen uit jouw regio.

Bespaar tot 40%

Kies een geschikte fotograaf en bespaar tot 40% op de kosten.

Bruidsfotograaf nodig? Gratis offertes vergelijken!

Ga je binnenkort trouwen en ben je nog op zoek naar een bruidsfotograaf? In onze fotograafgids vind je gemakkelijk en snel een overzicht van alle trouwfotografen uit je eigen regio. Bovendien vraag je via het offerteformulier snel een aantal offertes aan. Vergelijk deze op basis van prijs, aanbod en kwaliteit en kies zo een geschikte trouwfotograaf voor jullie trouwerij. Omdat de kosten van fotografen enorm uiteen kunnen lopen, bespaar je eenvoudig tot wel 40% op de totaalprijs! Zo wordt jullie huwelijk professioneel vastgelegd zonder dat je de hoofdprijs hoeft te betalen.

Start nu je gratis offerteaanvraag!