Vind de beste fotograaf voor je opdracht!

Gratis & vrijblijvend

Bedrijfsfotografie

Bedrijfsfotografie is een vak apart. Dit komt door de veelzijdigheid die het met zich mee brengt. Bij bedrijfsfotografie zijn er namelijk veel mogelijkheden als het aankomt op de representatie. Zo is het mogelijk om een reportage te laten maken. Bijvoorbeeld voor een jaarverslag, voor op social media of in een brochure. Heb je een webshop? Dan is productfotografie aan te raden. Maar ook goede zakelijke portretfoto’s van de medewerkers geven een overtuigende presentatie van je bedrijf. De mogelijkheden omtrent fotografie en prijzen worden hieronder besproken.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Wil je meer informatie over de kosten van fotografie en het uurtarief van een professionele bedrijfsfotograaf? Vraag dan gratis offertes aan bij onze bedrijvengids. Vergelijk deze met elkaar en vindt de juiste fotograaf bij jou in de buurt!

Waarom professionele bedrijfsfotografie?

Bedrijfsfotografie richt zich voornamelijk op commerciële klanten. Een beter visitekaartje dan professionele bedrijfsfoto’s is er niet. Mensen zijn tegenwoordig zeer visueel ingesteld. Daarom zijn sterke bedrijfsfoto’s representatief voor je onderneming of bedrijf. Het is dan ook aan te raden om een bekwame bedrijfsfotograaf in de arm te nemen die voor jou de fotografie doet. Er zitten een aantal voordelen aan het maken van vakkundige foto’s van je bedrijf, namelijk:

  • Mensen krijgen een goede eerste indruk
  • Het geeft een persoonlijke uitstraling aan je bedrijf
  • Zorgt voor onderscheidend vermogen
  • Beelden werken conversieverhogen

bedrijfsfotografie

Bedrijfsfotografie: overtuigende productfoto’s

Productfotografie of reclamefotografie is de laatste tijd enorm in opkomst. Het wordt vaak toegepast bij brochures, folders of bedrijven die hun producten aanbieden via e-commerce. Het is van groot belang dat je producten op de juiste manier gepresenteerd worden wanneer je (potentiële) klanten op je webshop wilt overtuigen om je product te kopen. Als foto’s een optimaal beeld geven van het product, is de kans groter dat je als bedrijf het vertrouwen van de klant wint. Deze manier van fotograferen is een vak apart, want er moeten op een creatieve doch consistente wijze foto’s gemaakt worden. Daarbij zijn invalshoeken, kleurgebruik, achtergrond en belichting van essentieel belang bij fotografie. Kijk hier voor meer informatie over productfotografie.

bedrijfsfotografie-product

Bedrijfsfotografie met zakelijke portretten

Een zakelijk portret geeft een eerste indruk van het bedrijf. Wil je een overtuigende presentatie geven van jouw bedrijf? Begin dan met goede zakelijke portretfoto’s. Die zijn ontzettend belangrijk en kunnen echt het verschil maken. Als gezicht van een bedrijf wil je namelijk dat (potentiële) klanten voor jou kiezen. Belangrijk bij fotografie is dan ook dat mensen zich op hun gemak voelen als ze op de foto gezet worden. Alleen op die manier ontstaan er portretten die daadwerkelijk contact maken met de kijker of de klant.

bedrijfsfotografie-portret

Bedrijfsfotografie met sfeerfoto’s

Sfeerfoto’s van je bedrijf zijn, net als zakelijke portretten, een visitekaartje voor je bedrijf. Het is mogelijk om een complete reportage met sfeerfoto’s te laten fotograferen voor op je website of in een brochure. Bijvoorbeeld als je een mooi bedrijfspand hebt, met een uniek interieur en een fijne sfeer. Of je wilt een beeld geven van het personeel en de werkplekken of het productieproces. Geef bij de fotograaf aan wat je wensen zijn, zodat die ervoor kan zorgen dat de visie en huisstijl mooi terugkomen in de reportage.

Bedrijfsfotografie laten maken?

Vergelijk fotografen en bespaar op de kosten!

bedrijfsfotografie

Evenementenfotografie

Evenementen zijn vaak een speciale gebeurtenissen: of het nou een congres, een bedrijfsuitje of een event voor publiek is. Het is iets wat compleet losstaat van de alledaagse werkzaamheden. Daarom is het niet gek als je dit als bedrijf wilt laten fotograferen. Kies voor evenementenfotografie als je zelf geen omkijken wilt hebben naar het krijgen van goede beelden. Bovendien breng je op deze manier het enthousiasme van medewerkers of bezoekers goed in beeld. Foto’s van evenementen vormen niet alleen een aandenken, maar zijn ook een toonbeeld voor de expertise van je bedrijf.

bedrijfsfotografie-event

Bedrijfsfotografie, wat zijn de prijzen?

Wat de prijzen zijn voor bedrijfsfotografie, hangt volledig af van jouw wensen. Fotografie is namelijk maatwerk. Hierdoor beïnvloeden verschillende factoren de prijs. Wilt u producten fotograferen, een smoelenboek met zakelijke portretten maken of een reportage geven met bepaalde sfeerbeelden? Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Bovendien speelt het uurtarief van de fotograaf ook een rol. In onderstaande tabel vind je de gemiddelde tarieven van fotografie.

Tabel: bedrijfsfotografie tarieven

Soort bedrijfsfotografieTijdsduur/aantalGemiddelde prijzen*
Productfotografie1000+ foto’s€6,30,- per foto
Productfotografie25-50 foto’s€9,- per foto
Professionele fotograaf1 uur (per uur)€65,- tot €150,-
FotoreportageDagdeel€400,- tot €600,-

*Let op dit zijn gemiddelde prijzen. Gezien bedrijfsfotografie maatwerk is, kun je het beste gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen.


bedrijfsfotograaf

Hoe kwaliteit beoordelen van bedrijfsfotograaf?

Hoe weet je wanneer je een vakbekwame bedrijfsfotograaf hebt gevonden? Bekijk ten eerste het portfolio van de fotograaf. Hoe ziet zijn fotografie eruit? Zijn de foto’s mooi scherp, is de belichting goed en zijn goede het zakelijke portretten? Let ook op de diversiteit. Een bedrijfsfotograaf past namelijk zijn of haar stijl aan op de wensen van de klant. Ten tweede is het slim om een sterke briefing op te stellen voor de fotograaf, waarin je jouw wensen kenbaar maakt en voorbeelden geeft van dingen die je wel wilt, maar ook van dingen die je niet wilt. Op die manier krijgt de fotograaf een goed beeld en krijg jij kwalitatief goede foto’s.


Bedrijfsfoto’s maken?

Via het offerteformulier vraag je gratis offertes aan die je vergelijkt.

Professionele fotograaf

Vind een professionele bedrijfsfotograaf uit jouw regio.

Bespaar tot 40%

Vergelijk de gratis offertes en bespaar op de kosten!


Bedrijfsfotograaf nodig? Gratis offertes vergelijken!

Vind je dat het tijd is om professionele foto’s te laten maken van je bedrijf en het personeel? Organiseer je een belangrijk evenement en wil je dat dit vastgelegd wordt? Schakel dan een vakkundige bedrijfsfotograaf of evenementenfotograaf in die gespecialiseerd is in bedrijfsfotografie. Ga naar de offertepagina, vul je gegevens in en je ontvangt zo snel mogelijk een aantal offertes. Bespaar op de kosten door de offertes te vergelijken met elkaar. Vind de juiste bedrijfsfotograaf voor jouw fotografie!

Start nu je gratis offerteaanvraag!